{ "title": "Ağız Kokusu İlaçları", "image": "https://www.agiz.gen.tr/images/agiz-kokusu-ilaclari.gif", "date": "19.01.2024 03:18:39", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Ağız kokusu ilaçları, ağız kokusunun birden fazla nedeni olacağından, ağız kokusunun neden kaynaklandığını anlamak gerekmektedir. Özellikle insanların ağzının kokması çok strese neden olacaktır. Birçok insanda görülen bu rahatsızlık nedeniyle insanların gündelik hayatını olumsuz etkileyecektir. Ağzı kokan insanlar yakın temastan kaçınacaktır. Konuşurken karşısındaki insanı rahatsız etmemek amacıyla eliyle ağzını kapayacaktır. Bu durum ağzı kokan insanlarda anksiyete gelişmesine neden olacaktır. Eğer koku çok şiddetli olmaması halinde insanlar kendi ağızlarının koktuğunu fark etmezler. Çoğu kişi karşısında olan bir yakınının ağzının koktuğunu söylemesiyle bunun farkına varacaktır. Eğer kişi sabah kalktığında ağzında bir acımsı tat veya koku duyuyorsa utandığından da kimseye soramıyorsa o zaman mutlaka bir plastik kaşığın tersiyle dilin üzerine sürülür. Kaşık koklandığında kötü kokuyorsa kişinin ağzı kokuyor demektir. Ağız kokusunun nedenleri arasında kişinin ağız hijyenine gerekli özeni göstermemesidir. Yemek yedikten sonra dişler arasında kalan parçaların kalması nedeniyle de koku olacaktır. Bu yüzden diş bakımına çok özen gösterilmesi gerekmektedir. Bademciklerin iltihap olması sonucunda gelişen çok kötü kokuların olmasına da neden olacaktır. Dişimizi fırçalarken eğer dilimizi fırçalamadığımızda da koku yapacaktır.

Ağız kokusunu önleyecek ilaçlar, bu ilaçlar mutlaka doktor tarafından verilmektedir. Ama ağız kokusuna iyi gelecek olan birçok bitkisel tedavi uygulayabilir. Özellikle ağız kokusu olanların karanfil çiğnemesi çok iyi olacaktır. İçtiği suyun içerisine yarım çay kaşığı tarçın koyması halinde ağız içerisinde olan bakterilere çok iyi gelerek ağız kokusunu önleyecektir.

Diş bakımları ve ağız bakımı önemlidir, Ağız kokuları insanları rahatsız edeceğinden tedavi edilmesi gerekmektedir. Ağız içerisinde bulunan birçok bakteri olmaktadır. Öncelikle bu bakterilerin yok olmasına ve ağız kokusunun giderilmesi için mutlaka hijyene özen gösterilmelidir. İnsanların günde iki defa dişlerini fırçalaması gerekmektedir. Mutlaka diş iplerini kullanan insanların diş arasında herhangi bir kalıntı olmayacağından koku da olmayacaktır. Ayrıca üretilmiş olan ağız gargaraları ağzınızda olan bakterilerle savaşarak gerekli hijyenin olmasını sağlayacaktır. Diş ipleri, diş macunu ya da gargaralar gerekli bakımı yapsa da bu sadece ağız içinde olan sorunlara iyi gelecektir. Fakat ağız kokusu başka bir organdan kaynaklanıyorsa ağzınızın içerisine ne kadar bakım uygulasanız bile koku bir türlü geçmeyecektir. Bundan dolayı, ağız kokusu şikâyetiniz varsa ve bütün hijyen kurallarına uyduğunuz halde hala koku devam ediyorsa doktora gitmeniz gerekmektedir.

Kulak Burun Boğaz doktoruna gitmelisiniz, eğer diş hekiminin söylediği bütün her şeye uymanız halinde hala devam eden kokunun nedenini bulmak için bir KBB uzmanına görünmeniz halinde size neden ağız kokunuzun olacağını söyleyecektir. Genellikle bademcik iltihaplarının ya da bademcik üzerinde olan boşluklara yemek parçalarının girmesiyle de ağız kokusu oluşacaktır. Bu yüzden KBB uzmanı tarafından verilecek olan ilaçlara kullanması gerekmektedir. Böylece ağız kokunuz eğer bademciklerinizden kaynaklanıyorsa sorunun ortadan kaldırılması sağlanacaktır.

Endoskopi yaptırın, Ağız kokularına sıklıkla neden olan diğer bir etkense, insanların midesinde sorun olmasıdır. Midede herhangi bir belirti olmaması halinde bile ya da mide hastalıklarının bir başlangıcı olarak ağız kokusu olmaktadır. Bu yüzden doktor tarafından gerekli görülmesi halinde endoskopi yapılması gerekmektedir. Hastanın geçireceği bazı mide ameliyatları sonucunda da sıklıkla şiddetli ağız kokusu olacaktır. Bu durumu doktorunuza söyleyip, uygun ilacı istemelisiniz.
" } ] }